Producenci
Obowiązek Informacyjny

W dniu 25.05.2018 r. weszło w życie Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych (RODO). Jest to Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE), mające na celu ujednolicenie zasad przetwarzania danych osobowych na terenie UE. Zależy nam, abyście Państwo mieli wszystkie niezbędne informacje wynikające z RODO, a więc o tym, w jaki sposób przetwarzamy i chronimy Państwa dane osobowe.

 

Administratorem Państwa danych osobowych jest Eko-Instal Wojciech Hosumbek. Dbamy o to, aby dane te były odpowiednio zabezpieczane, a ich przetwarzanie było jasne, rzetelne i zgodne z przepisami.

Zapewniamy Państwa, że w swoim postępowaniu kierujemy się przepisami prawa regulującymi zasady ochrony danych osobowych. Rozwiązania dotyczące ochrony danych osobowych stosowane w naszej Firmie odpowiadają najwyższym standardom bezpieczeństwa informacji.

 

DLACZEGO I JAK PRZETWARZAMY PAŃSTWA DANE OSOBOWE?

 

Przy nawiązaniu współpracy pozyskujemy Państwa dane osobowe. Są to m.in.:

  • nazwisko i imię,

  • adres miejsca zamieszkania oraz adres korespondencyjny,

  • numer kontaktowy oraz adres e-mail,

 

Powyższe dane są nam niezbędne do Zawarcia i wykonania umowy (art. 6 ust. 1 b RODO), tj. np. w celu:

prawidłowego wykonania usługi,

zapewnienia odpowiedniej jakości usługi

 

Bez tych danych nie moglibyśmy świadczyć dla Państwa usług.

  • Realizacji obowiązków prawnych (art. 6 ust. 1 c RODO), np. w celu:

wystawiania i przechowywania faktur,

rozpatrywania reklamacji.

 

  • Realizacji prawnie uzasadnionych interesów Eko-Instal (art. 6 ust. 1 f RODO), np. w celu:

ustalenia, dochodzenia i egzekucji roszczeń (m.in. procesy windykacyjne, sprzedaż wierzytelności, zawiadamiania właściwych organów),

odpowiedzi na Państwa pytania, wnioski, skargi,

wsparcia obsługi,

tworzenia analiz, zestawień na nasze wewnętrzne potrzeby,

przygotowania propozycji ofert i rozwiązań dostępnych w Eko-Instal,

 

Dane te przetwarzamy w czasie trwania umowy oraz po jej zakończeniu w okresie niezbędnym do rozliczeń podatkowych lub do czasu wygaśnięcia roszczeń, o ile przepisy nie nakazują nam wcześniejszego usunięcia danych.

 

KOMU PRZEKAŻEMY PAŃSTWA DANE?

 

Przekażemy je odbiorcom trzecim, jeśli będziemy mieli ku temu odpowiednią podstawę prawną.

  • Organom państwowym (np. Prokuraturze, Policji, Generalnemu Inspektorowi Ochrony Danych Osobowych, Prezesowi Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów).

  • Partnerom działającym na nasze zlecenie (np. Autoryzowanym Punktom Serwisowym, Autoryzowanym ekipom montażowym, aby w naszym imieniu mogli kompleksowo Państwa obsługiwać).

  • Innym administratorom (np. kurierowi dostarczającemu Państwu zamówiony towar lub dokumenty).

 

JAKIE PRAWA PRZYSŁUGUJĄ PAŃSTWU W ZWIĄZKU Z PRZETWARZANIEM DANYCH OSOBOWYCH?

 

  • Prawo do sprostowania danych – czyli poprawienia danych osobowych gdy są one błędne, uległy zmianie lub zdezaktualizowały się.

  • Prawo do częściowego lub całkowitego usunięcia danych („prawo do bycia zapomnianym”) – czyli usunięcia danych, które przetwarzane są bez uzasadnionych podstaw prawnych.

  • Prawo do ograniczenia przetwarzania danych – czyli ograniczenia przetwarzania danych wyłącznie do ich przechowywania.

  • Prawo dostępu do danych – czyli uzyskania informacji o celu i sposobie przetwarzania Państwa danych osobowych oraz kopii danych.

  • Prawo do przenoszenia danych – czyli uzyskania swoich danych osobowych, które nam przekazaliście lub wskazania innego administratora, któremu powinniśmy je przekazać, o ile będzie to technicznie możliwe.

  • Prawo do sprzeciwu – mogą Państwo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania danych:

- na potrzeby marketingu bezpośredniego. Zaprzestaniemy przetwarzania Państwa danych w tym celu.

- w szczególnych sytuacjach, jeśli przetwarzamy je w prawnie uzasadnionym interesie lub interesie publicznym. Zaprzestaniemy przetwarzania danych w tych celach, o ile nie będą istniały inne, przeważające prawnie uzasadnione podstawy przetwarzania.

  • Prawo do wycofania zgody – mogą Państwo w dowolnej chwili wycofać każdą zgodę, którą Państwo wyrazili. Od złożenia takiej dyspozycji nie będziemy już przetwarzać danych we wskazanym przez Państwa celu. Proszę jednak pamiętać, że do czasu wycofania zgody mamy prawo przetwarzać Państwa dane.

Zakres tych praw oraz sytuacje kiedy można z nich korzystać, uzależnione są od przepisów prawa.

 

Mogą Państwo realizować swoje prawa, składając wniosek za pośrednictwem dowolnego kanału komunikacyjnego:

  • wysłając e-mail na adres:

biuro@eko-instal.pl

  • telefonicznie pod numerem:

32/376 09 50

  • wysłając na adres korespondencyjny: Eko-Instal Wojciech Hosumbek, ul. Roosevelta 44, 41-800 Zabrze.

 

Mają Państwo prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeśli uznacie Państwo, że przetwarzanie Państwa danych osobowych narusza przepisy prawa.

 

Znajdą nas Państwo pod adresem: Eko-Instal Wojciech Hosumbek, ul. Roosevelta 44, 41-800 Zabrze

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl